Våffeldagen

I fredags var det ju förutom långfredag även våffeldagen! Vi gjorde våfflor som serverades med två alternativ, det första var lite matigare i form av rödlök, gräddfil och stenbitsrom. På det andra alternativet kunde vi välja på glass, grädde, jordgubbar och hemmagjord hallonchiasylt. Nomnomnom! 

Lilla skafferiet

Förra sommaren öppnade det ett nytt kafé/bageri/köttbutik/handelsbod vid namn Lilla skafferiet här i Luleå. Jag, Hanna och Madde har varit dit två gånger nu och testat på både deras fika och lunch. Det är ett så himla mysigt ställe, dom serverar allt på fint udda porslin, man får själv välja vilken slags kaffekopp man vill ha. Och inredningen är också riktigt fin, det känns gediget och ombonat. Det serveras rawfoodfika av olika slag och deras key lime pie är så himla god! Det har redan blivit ett favoritställe och det bästa är att det bara ligger ett stenkast hemifrån mig. Det blir troligen många fler besök där under 2016!

Rawfoodfika vid vårt första besök

Födelsedagslunch för Madde i fredags, nomnomnom

En vinterdag att minnas

För en och halv vecka sen vaknade jag och insåg att det förmodligen var Luleås sista ordentliga vinterdag. Nattens dimma hade rimfrostat hela stan och allting var bara helt galet vackert. Jag fick med mig systemkameran på en ispromenad tillsammans med Alice, Hanna och Ássi. Efter ett tag mötte även Michael upp oss på isen. En kanondag, både vädermässigt och sällskapsmässigt! Här kommer bilderna från dagen...