Sol och kyla ♥

Luleå bjuder på strålande sol och minusgrader den här veckan! Det är riktigt krispigt och härligt ute och vi passar på att spendera tid i solen. Med både kalla nätter och dagar börjar isen lägga sig på de mindre sjöarna kring Luleå och längtan till att isbanan på Luleälven kommer igång är stor!! Men det krävs lite längre tid av kyla för det... Jag hoppas på en kall vinter med många turer med långfärdsskridskor i isbanan. 
 
Idag ska jag faktiskt iväg och göra ett litet fotojobb, i övrigt är det plugg som gäller och sen blir det fredagsmys med mina två favoriter 

Hemtentor

Jag har två hemtentor i två olika kurser denna vecka! Som tur är så är tentan i PT-kursen snart avklarad då vi hade tre timmar på oss med ett kundfall igår, sen öppnades en mapp där vi fick läsa fyra andra studenters arbete och till idag skulle vi ge feedback på det. Och strax väntar ett seminarie där vi redovisar feedbacken, sen är det förhoppningsvis klart och jag kan lägga fokus på hemtentan i kursen om hälsoekonomi! 
 
Efter de tre timmarna igår var jag riktigt peppad på en löptur så jag plockade fram dragprylarna och tog ett canicross-pass med Alice! Hon var grymt taggad på att få komma ut och dra, hela passet gick så himla bra. Mina ben kändes riktigt pigga så ungefär halvvägs in i passet la jag i en högre växel och jäääävlar vad vi sprang! Lyckan att springa fort alltså, så härlig!! Grymt jobbigt också, vi höll tempot i kanske 400 meter och då hann min puls nästan snudda max. Sen blev det vanligt tempo hemåt följt av en ordentlig nedvarvning på 15 minuter. 

Taggad brud


Nedvarvning är viktigt!

En lyckad matvecka

Någonting som jag och Michael har gjort sjukt bra den här veckan är att äta bra mat! All mat som vi har gjort i veckan har vi gjort från grunden och vi har haft mycket rotsaker och grönsaker till! Här är några rätter som vi har gjort. (Och jag har lagat flera av dom, jag som nästan aldrig lagar "ordentlig" mat!)

Lax med chili/lime-marinerade räkor tillsammans med ugnsbakad sötpotatis, polkabetor, ruccola och fetaost.


Kyckling med vitlöks och chilistekt brysselkål och broccoli, ugnsbakade morötter och polkabetor tillsammans med ruccola och fetaost.


Sallad med bland annat avokado, tomat, gurka, äpple, bacon, halloumi och en hemmagjord sås. Mums!