Ellen hjärta glas

Materiell lycka... Jag har ju en liten (heh..) förkärlek för glas och särskilt då pressat glas. På en shoppingtur med Hanna i helgen fyllde jag på min Laura/Lauren-samling från Hemtex med deras nya påskägg. Så himla fint är det! Jag hann även en sväng till Lagerhaus som hade nyöppning i Luleå och därmed 20% på allt, jag hade dessutom ett presentkort så jag passade på att handla lite allt möjligt. Bland annat de låga dricksglasen som jag länge velat ha och två förvaringsburkar. Nöjd tjej!

Och där kom resfebern...

Usch, jag har skjutit upp att boka tågresan söderut länge nu men eftersom jag ska åka imorgon så kändes det som att det var dags att boka idag och så fort jag klickade på boka-knappen så kom resångesten! Jag hatar att göra denna resa, nattåg i 14 timmar och eftersom jag reser med hund så är det sittplats som gäller... Och dessutom ovissheten om hur många andra hundar det kommer vara på tåget gör mig ännu mer orolig. Jag har en canvasbur som jag alltid har med på tågresor för det känns bra att ha Alice i den för då kan jag slappna av på ett annat sätt. Men det är inte alltid som jag får en sån plats där det finns yta att ha buren på... Nä usch. Känner mig gråtfärdig samtidigt som jag har massa saker att fixa med här hemma innan resan. Plugg, städning, packning, tvättning mm. Vet knappt i vilken ände jag ska börja i och då blir jag istället helt passiv!
 
Såhär brukar det se ut vid lyckade tågresor, buren som får plats precis bredvid mig och Alice kan få ha taket öppet när jag är vaken så vi kan "prata" lite men möjligheten att stänga helt finns ändå.

Att odla

Det är mycket jag saknar från när jag bodde hemma på mina föräldrars bondgård. En sak är odlingen, vi har alltid odlat mycket olika grönsaker på friland och jag gillar verkligen både själva trädgårdsarbetet och sen älskar jag att kunna gå runt i trädgårdslandet på hösten och plocka upp morötter, rödbetor, potatis, bönor, ärtor med mera. Jag har nu gjort ett försök att odla lite hemma i vår lägenhet. Jag satte några chilifrön för ett par veckor sen och dem har verkligen tagit sig fint! Nästan alla frön grodde och miniplantorna verkar trivas i drivlådan som står i fönstret. Idag sådde jag dragon och rosmarin plus lite mer chili. Alltid lika spännande att se om de tar sig!