Norrsken i Uppsala

Norrskensäsongen är äntligen igång och ikväll väntades det klart väder så jag gick ut en stund efter klockan tio för att spana efter norrsken. Till en början så såg det rätt dött ut men jag testade att fota stjärnorna en stund och kort därefter började det faktiskt dansa lite längst bort i horisonten. Det pågick en kort stund och jag hann bara ta några få foton. Men fint var det! Och det kändes härligt att få se norrskenet igen.

Sköna bönor

Skördetider är någonting som jag verkligen älskar! Just nu plockar jag bönor för fullt då det växer så det knakar i trädgårdslandet. Det är verkligen lycka att få skörda någonting som du själv har varit med och sått på våren. Från frö till färdig planta som ger massor med fin skörd, det är lyx på riktigt!! 

En helg i Dalarna och Värmland

Den här helgen var vi med om mycket. Efter jobbet i fredags åkte jag, Michael och hans syster Victoria upp till stugan i Dalarna. Direkt när vi kom dit fixade vi i ordning kräftburarna och la i dom för att sedan vittja dom under kvällen och natten. Vi hann även med att koka en omgång kräftor på kvällen/natten tillsammans med hans farmor och faster. I lördags åkte vi till Säfsen och sen vidare till Gustavsfors i Värmland där det var dags för en minnesstämma för min morfar som inte längre finns med oss. Några spelmän var där och spelade fiol, det var riktigt fint. Det var länge sen jag var till morfars gamla stuga men min kusin förvaltar den väl så det var roligt att få se. Vi tog en promenad ner till Ampa, ett fiskeställe där vi var mycket som små. Senare på kvällen åkte jag och en av mina brorsor till en tjärn mitt ute i skogen och fick massor med abborrar. Så häftigt! Igår så var jag och mamma ner till en sjö där hundarna fick simma en sväng och sen packade vi ihop oss i bilen, sa hejdå till moster med man som bor i Säfsen och så åkte vi hemåt. En fullspäckad helg med mycket känslor men jag är himla glad att vi kom iväg!